X
GO
  • Bild1
  • Bild2
  • Bild3
  • Bild4
  • Bild5
  • Bild6
Danieli 7,25

Danieli 7,25

Ai do të shqiptojë fjalë kundër
Shumë të Lartit, do të përndjekë
shenjtorët e Shumë të Lartit me
qëllim që t`i shfarosë dhe do të
mendojë të ndryshojë kohërat
dhe ligjin; shenjtorët do të bien
në duart e tij për një farë kohe,
disa kohë dhe për gjysmën
e një kohe.
(Danieli 7,25)

2 e Selanikasve

2 e Selanikasve

kundërshtari, ai që lartëson veten
mbi çdo gjë që quhet perëndi ose
objekt adhurimi, aq sa të shkojë e
të rrijë në tempullin e Perëndisë si Perëndi,
duke e paraqitur veten se është Perëndi.
(2 e Selanikasve: 2,4)

2 e Selanikasve

2 e Selanikasve

Askush të mos ju gënjejë kursesi,
sepse ajo ditë nuk do të vijë,
pa ardhur më parë rënia dhe pa u
shfaqur njeriu i mëkatit, i biri i humbjes,
(2 e Selanikasve:2,3)

Unë do ta shpall

Unë do ta shpall

Unë do ta shpall
vendimin e Zotit.
Ai më tha:
“Ti je im Bir.“
(Psalmet 1.7)

Drita e të drejtëve ndriçon

Drita e të drejtëve ndriçon

shkëlqyeshëm,
ndërsa dritëza e
të paudhëve
do të fiket.
(Fjalët e urta 13.9)

10 Urdhnimet

2. Mos bëj gdhendje ose
shëmbëlltyr të asjë gjëje
qe ndodhet lart në qiej ose
këtu poshtë në tokë
ose nën tokë.
4. Mbaj mend ditën e shtunë
për ta shnjtëruar

Mateu 19, 17

Dhe ai tha: ``Pse më quan
të mirë? Askush nuk është
i mirë, përveç një të vetmi:
Perëndia. Tani në qoftë se
ti don të hysh në jetë,
zbato urdhërimet`
(Mateu 19, 17)(Mateu 5,18)

Fjala e Hyjit
Orari Meshëve

Gjatë javës mesha në Mision në ora 9 :00

E hënë, 13.02.2017. Ushtrime me korin në Zürich në ora 19:00.
E mërkurë, 15.02.2017. Mësimi fesë në Uznach në ora 18:00 pastaj ushtrime me korin.

E enjte, 16.02.2017. Mësimi fesë në Sirnach në ora 19:00.
E premte, 17.02.2017. Ushtrime me korin në Sirnach, fëmijtë në ora 19:00 pastaj të rriturit.
E shtunë, 18.02.2017. Mesha në Kreuzlingen në ora 19:30.
E diel, 19.02.2017. Meshët: Will 13:00 dhe Altstetten ZH 18:00.
E mërkurë, 22.02.2017. Takimi i ministrantave në Uznach në 18:00.
E shtunë, 25.02.2017. Takimi i ministrantave në Sirnach në 14:00.
E shtunë, 04.03.2017. turniri në pinpong në Misionin tonë në organizim me Ansamblin Arbresha me fillim në ora 18:00.

Zoti të flet
Kur je zgjuar dje, të shikoja me shpresë se do të më flasësh, të më drejtosh së paku një fjalë, për të më pyetur për mendim, ose të më falënderosh për ndonjë gjë të mirë që të ka ndodhur, gjatë pushimeve, që të kam përcjellur e ruajtur gjatë udhëtimit, por e vëreja
se ishe shumë i zënë duke kërkuar rrobat e punës.

Lexo më shumë...

Krishtlindja – Festë gëzimi dhe paqëje

Krishtlindja është gëzim sepse kemi një Zot që kujdeset për njeriun, dhe që bëhet njeri. Një Zot që vjen në botë për të jetuar me ne, për të na ndihmuar dhe ruajtur ne! Një Zot që vjen për të bashkëndarë vuajtjen, dhimbjën, lotët por edhe shpresën dhe gëzimin tonë. Një Zot që vjen për t'ju sjellë paqën dhe shëlbimin të gjithëve. Një Zot që të na ndihmojë në rrugëtimin tonë drejt amshimit!

Lexo më Shumë...

Porosia e Ipeshkvit tonë për Krishtlindje!
Porositë e 10 viteve të ecjes së përbashkët të Imzot Dodë Gjergjit
Meshtarëve, rregulltarëve e rregulltareve,
vëllezërve në fe dhe të gjithë njerëzve vullnetmirë
Të dashur vëllezër e motra,
Sivjet mbushen plot dhjetë vjet, që kur, pas një shërbimi shumëvjeçar në Kishën e martirizuar në Shqipëri, Papa Benedikti XVI më kërkoi të kthehem për të drejtuar Kishën tonë në Kosovë, pasi që ipeshkvi ynë i nderuar dhe shumë i dashur Mark Sopi kishte kaluar në amshim papritmas. Kësaj radhe nuk po ju drejtoj një porosi, sikur është bërë tashmë traditë, por dëshiroj t’i ritheksoj edhe njëherë vëmendjes suaj, ato porosi që ju kam drejtuar viteve të kaluara duke i gërshetuar copëzat e mendimeve në tema të veçanta, që përbëjnë porosinë time për këto Krishtlindje.
Lexo më shumë...

Jezusi ka një letër për Ty!

Siç e dini ditëlindja ime po afrohet. Çdo vit bëhet një festë për nderin tim dhe mendoj që edhe këtë vit festa do të përseritet. Gjatë kësaj kohe shumë njerëz janë duke blerë dhurata, janë duke bërë shumë lajmerime në radio, reklama në televizione, internet dhe në çdo skaj të botës çdo njeri është duke folur rreth ditëlindjes sime qe po afrohet.
Gëzohem shumë që së paku një herë në vit, disa njerëz mendojnë për mua! Siç e dini festimi i ditelindjes sime filloj shumë vite më parë. Në fillim njerëzit e kuptonin rëndësinë e ditëlindjes sime dhe ishin falënderues për gjithçka që kisha bërë për ta, por sot duket se ky fakt disi po harrohet?! Familjet dhe miqtë mblidhën së bashku dhe argetohën shumë, megjithate nuk e dijnë çka festojnë?

Lexo më shumë...

 

10 fakte interesante për Adventin!
Lexues i nderuar, kemi filluar kohën e shenjtë të Adventit me të cilin fillon viti i ri liturgjik – A.
Me këtë rast po ju sjellim disa informata interesante që ia vlen t`i dijmë lidhur me këtë kohë të shenjtë të
përgatitjes sonë shpirtërore për festën e Kërshëndellave.

Lexo më shumë...

Papa: Shën Tereza, grua e mëshirës!

Po rikujtojmë fjalët që tha Papa Françesku për Nënë Terezën, duke e ngritur në lartësinë e shenjtërisë:
Mbrojtëse e jetës
Nënë Tereza, në gjithë jetën e saj, ishte bujare e shpërndarëse  e mëshirës hyjnore, gjithnjë e gatshme për të gjithë, përmes mirëpritjes e mbrojtes së jetës njerëzore, jetës së braktisur e të flakur tutje.

 

Lexo më shumë...

 

Mësues i nderuar,
Djali im sot e fillon shkollën.
Pas pak, gjithçka do të jetë për të e çuditshme dhe e re, prandaj do të doja ta trajtonit butësisht. Është një aventurë që ai do ta marrë me vete nëpër të gjitha kontinentet.
Të tilla aventura që ndoshta mund të përfshijnë luftëra, tragjedi dhe fatkeqësi. Ta jetosh këtë jetë, të duhet besim, dashuri dhe kurajo.

Lexo më shumë...

Këshilla për përdorusit e moshës së re të internetit

Një raport i kohëve të fundit thotë se në botën e sotme s`po ka vende të shenjta, një kënd për t`i kushtuar vëmendje dimensionit shpirtëror, për shkak të përdorimit të tepruar të teknologjisë digjitale. Ekziston një varësi në rritje nga interneti, madje edhe në mesin e fëmijëve të vegjël. Një nënë njëherë e kishte përshkruar se si një natë ia kishte marrë iPad-in fëmijës së vet.

Lexo më shumë...

Sot, festë për Benediktin XVI, me Papën Françesku.

Sot Papa Benedikti XVI kremtoi, me Papën Françesku e me mbarë Kishën, një festë vërtetë të madhe: 65 - vjetorin e meshtarisë. Festa u mbajt në Pallatin Apostolik, ku Papa i nderit arriti në orën 12.00. Hyri në Sallën Klementine i pritur me duatrokitje të stuhishme. Niste, kështu, natën e Shën Palit e të Shën Pjetrit, një kremtim, që e ka festuar vetëm një papë tjetër: Leoni XIII, në fillim të shekullit të kaluar.

Lexo më shumë...

Më 13 qershor kalendari kujton shëna Ndoun e Padovës, meshtar e doktor i Kishës!

Më 13 qershor kalendari Kishtar katolike kremton festën e shëna Ndout të Padovës, meshtar e doktor i Kishës. Nderimi ndaj shën Antonit të Padovës i kalon qarqet e Kishës katolike e shkon shumë më gjerë. Figura e vepra e tij kanë zgjuar interesim përpos tek katolikët edhe ndër ortodoks, budistë e mysliman. Prandaj me të drejtë quhet shenjt universal – shenjti i botës. Shën Antoni apo shëna Ndou i Padovës ishte njeri i palodhshëm në vreshtin e Zotit. Jeta e tij ishte shërbim ndaj vëllait njeri pa dallim, prandaj ishte i pranuar dhe i dashur nga të gjithë pa dallim.

Lexo më shumë...

Festa e Zemrës Krishtit

Besimtar i dashur, përshpirtëria ndaj Zemrës së Krishtit është thëlbësore në jetën tonë si katolik. Dhe si festë, është relativisht e re, çka nuk do të thotë se njerëzit e Hyjit dhe etërit e Kishës nuk kanë pas përshpirtëri ndaj Zemrës së Krishtit, apo që në bazë të Shkrimit Shenjt nuk kanë menduar apo nuk janë frymëzuar nga kjo Zemër Hyjnore për jetën e tyre të krishterë. Përndryshe festa e Zemrës së Krishtit, kremtohet gjithmonë të premtën pas festës së Korpit dhe Gjakut të Krishtit, në muajin qershor kushtuar kësaj zemre Hyjnore.

Lexo më shumë...

Festa e Trinisë Shenjte na kujton se ‘Zoti është dashuri'

Këtë të diele Kisha katolike kremton solemnitetin e festës së Trinisë Shenjte.
Kështu, me Kishën kundrojmë Zotin në realitetin e tij më të thellë e më intim: Hyji është Atë krijues,
Hyji është Bir shëlbues e Hyji është Shpirti Shenjt dashuri. Tri Vetje Hyjnore që na mundësojnë të jetojmë në fe,
në shpresë e në dashuri. Pra solemniteti i Trinisë Shenjte na kujton se ‘Zoti është dashuri'.

Lexo më shumë...

Festa e Rrëshajëve: Shpirti Shenjt na liron nga frika e na bën ta ndjejmë veten në dorën e Hyjit dashuri!

Kisha katolike sot feston Rrëshajtë. Siç dihet, Pashkët kremtojnë ngjalljen e Krishtit, ndërsa Rrëshajët, pesëdhjetë ditët e Pashkëve, shënojnë fillimin e jetës së re të Jezu Krishtit të Ngjallur në besimtarë, në saje të veprës së vet Shpirtit Shenjt. Ajo që ndodh më Krishtin, ditën e parë të Pashkëve, në ditën e pesëdhjetë, ndodh për gjymtyrët e korpit të Tij mistik, që është Kisha.

Lexo më shumë...